Mac & Cheese, maar dan anders

Tijdens een bezoekje aan de Carrefour in Rijsel, stond ik stil bij het koelvak om te zien welke soorten bereide ravioli's er te koop waren. Waarom ben ik er zelf nog niet opgekomen, om ravioli te vullen met... kaas en ham??? Zo eenvoudig en meteen een andere versie van de meer gekende Mac & Cheese. Met dit recept mag je rekenen op zo'n 40 grote ravioli.

Wat hebben we nodig:
  • 1 recept pastadeeg van 6 eieren en 600 gr pastabloem
  • 225 gr ham, fijn gesnipperd
  • 225gr gruyère kaas, geraspt
  • 1 teen look, gepeld en geperst
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • peper en zout
  • 1 ei, losgeklopt
  • 20 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg en laat het een half uurtje rusten in plastic folie.
  • Maak de vulling.
  • Meng de ham met de kaas, look, peterselie, peper en zout, eieren en Parmezaanse kaas in de keukenrobot, tot een stevige vulling. Rol kleine balletjes van de vulling, net alsof je soepballetjes zou draaien.
  • Draai de pasta tot lange, dunne vellen (stop op stand 7).
  • Leg een vel voor je op je werkblad (bestuif het met bloem) en duid met een raviolivormpje aan waar je de vulling zal leggen.
  • Leg balletjes vulling op het pastavel en dek af met een tweede vel.
  • Duw de lucht uit de pasta en snij je ravioli los met een uitsteekvormpje.
  • Leg de ravioli op een met bloem bestoven bakplaat en vries ze in of kook ze meteen in ruim, gezouten water.
  • Doordat deze ravioli's iets dikker zijn, zullen ze ook wat langer moeten koken. Neem je tijd.
TIP:

Serveer met boter en vers geraspte Parmezaanse kaas.
Hou je van nootmuskaat? Laat de look dan vallen en kruid met verse nootmuskaat.

Reacties