Boem Patat

Met aardappelen kan je alle kanten op. Op de website van www.aardappel.be vind je superleuke recepten. Om eens anders uit de hoek te komen met aardappelen. Serveer met een slaatje.

Wat hebben we nodig:
  • 4 ovenaardappelen
  • olie
  • 1 appel, van het klokhuis ontdaan en in plakjes gesneden
  • 180 gr zachte geitenkaas, in plakjes gesneden
  • honing
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de aardappelen in fijne schijfjes, maar laat de onderkant heel. Je legt hiervoor aan weerszijden van de aardappel een houten lepel. Snij met je aardappelmesje tot aan de steel.
  • Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Druppel wat olie over elke aardappel.
  • Bak de aardappelen 25 min en haal ze daarna uit de oven.
  • Steek afwisselend appelplakjes en plakjes geitenkaas tussen de aardappelplakjes.
  • Besprenkel met honing en laat de aardappelen verder bakken tot ze gaar zijn.
  • Kruid met peper en zout.
TIP:

Denk je dat de aardappelen te bruin zullen worden? Dek ze dan af met aluminiumfolie.
Vind je geen ovenaardappelen (ik koop ze bij Delhaize)? Kies dan voor kookvaste aardappelen.

Reacties