Chorizo en tortellini

Nu en dan koop ik wel eens verse pasta uit het koelvak in de supermarkt. Je hebt wel eens van die dagen dat het wat makkelijker mag en je snel wat in elkaar moet flansen. Beter dan een blik ravioli en toch ook snel klaar: deze chorizo en tortellini schotel.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 uien, gepeld en gesnipperd
  • 150 gr chorizo, in plakjes gesneden
  • 300 erwtjes, diepvries
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 400 gr tuinbonen, gedopt
  • peper en zout
  • 1 verpakking verse tortellini, gevuld met kaas
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit wat vetstof in een pan.
  • Fruit de uisnippers aan met de chorizo.
  • Voeg de erwtjes, tomatenblokjes en tuinbonen toe.
  • Kruid met peper en zout.
  • Meng de tortellini met de rest. 
  • Klaar!
TIP:

Je kan deze schotel ook op voorhand maken en later in de oven opwarmen.
Tuinbonen kan je diepgevroren kopen. Kook ze even op en verwijder de buitenste schilletjes, door voorzichtig de boon uit het velletje te duwen. Zo krijg je die prachtige groene tuinbonen die zoveel smaak geven.
Hou je niet zo van chorizo? Vervang dan door reepjes prosciutto of blokjes ham.

Reacties