Chocoladepudding
Je hebt waarschijnlijk nog wel ergens puddingvormpjes liggen van Tupperware. Die zijn ideaal voor deze chocoladepudding. Eet ze de dag zelf nog op of ten laatste de volgende dag. Want echt, wie wil nu langer wachten?
Wat hebben we nodig:
Je kan de pudding ook in een grote puddingvorm gieten.
Wat hebben we nodig:
- olie
- 200 ml melk
- 3 eierdooiers
- 85 gr kristalsuiker
- 140 gr fondant chocolade (ik gebruik BLOC chocolade), in stukjes gebroken
- 1 1/2 koffielepel gelatinepoeder
- 150 ml slagroom
- Vet de vormpjes lichtjes in met wat olie.
- Breng de melk aan de kook.
- Giet een klein beetje hete melk over de eieren met de suiker en klop tot een homogeen mengsel.
- Giet dit mengsel bij de rest van de melk in de pan en blijf kloppen.
- Haal de pan van het vuur van zodra de pudding dik wordt. Laat de pudding zeker niet koken.
- Doe de chocoladestukjes in een vuurvast kommetje.
- Giet de pudding door een zeef over de chocolade en roer alles door elkaar tot de chocolade gesmolten is. Laat de pudding afkoelen;
- Doe 3 eetlepels water in een microgolfbestendig kommetje en strooi er de gelatine in. Laat de gelatine 10 min staan tot ze dik en schuimig is. Verwarm de gelatine op lage warmte in de microgolf tot ze volledig opgelost is.
- Roer de gelatine door de pudding.
- Klop de slagroom op tot zachte pieken. Spatel de room door de pudding en giet hem dan in de vormpjes. Laat de pudding helemaal afkoelen in de koelkast.
- Serveer met toefjes slagroom en chocoladekrullen.
Je kan de pudding ook in een grote puddingvorm gieten.
Reacties