Broodje kebab


Nu en dan vragen ze hier thuis om pita kebab. Meestal kiezen we dan voor kip. Ik ben niet zo gek op vlees dat gedurende lange tijd warm wordt gehouden aan een spit. We eten hier thuis regelmatig kip. Bak wat extra kipfilets, snij ze in dunne plakken en gebruik ze om deze home made broodjes kebab te maken.

Wat hebben we nodig:
  • ciabatta brood, afbakbrood
  • gebakken kipfilets, in dunne plakjes gesneden
  • looksaus
  • chili vlokken (optioneel)
  • witte kool, fijn geschaafd
  • worteltjes, geraspt
  • rode ui, in dunne ringen gesneden
  • komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • pijpajuintjes, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Bak de broodjes af en laat ze een beetje afkoelen. Snij ze horizontaal door.
  • Beleg de broodjes met kip en lepel er wat looksaus op.
  • Bestrooi de saus met wat chili vlokken als je houdt van wat pit.
  • Verdeel de witte kool en de worteltjes over de saus.
  • Werk af met rode uiringen, komkommerplakjes en pijpajuin.
  • Dek de broodjes af met de andere helft.
  • Lezzetli!
TIP:

Ook lekker met fijn geschaafde rode kool. Varieer met de groentjes: tomaat, ijsbergsla, samoeraisaus, .. 

Reacties