Tartiflette

Foto Cathy Van de Moortele
Een warm gerecht voor de koudere avonden. Serveer er een groene salade bij, maar weet dat de tartiflette het best zal onthaald worden.

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg aardappelen, geschild en gewassen
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gr uien, gepeld en fijngesnipperd
  • 200 gr gerookte spekblokjes
  • 1 reblochon, rijp
  • 1-2 tenen look, gepeld en geperst
  • peper en zout
  • verse thijm, geritst
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snij de aardappelen in plakjes, spoel ze nogmaals af en dep ze droog met een propere keukenhanddoek.
  • Doe de olie in een pan met zware bodem, type Le Creuset.
  • Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de aardappelschijfjes toe.
  • Zorg dat de aardappelen aan alle kanten bruin bakken.
  • Voeg de spekblokjes toe en haal de pan van het vuur.
  • Verwijder de korst van de Reblochon en snij hem in plakken.
  • Neem een ovenschotel en verdeel de gesnipperde look over de bodem.
  • Doe de helft van de aardappelen met spek in de ovenschaal.
  • Kruid met peper en zout.
  • Beleg de aardappelen met de helft van de kaas.
  • Leg hierop de rest van de aardappelen en de resterende kaas.
  • Kruid nogmaals met peper en zout.
  • Strooi de thijm over het gerecht.
  • Zet de tartiflette 20 min in de warme oven en let op dat de kaas niet verbrandt.
TIP:

Kan je geen Reblochon vinden? Probeer dan raclette kaas te gebruiken.

Reacties