Tartiflette
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 1 kg aardappelen, geschild en gewassen
- 2 eetlepels olie
- 200 gr uien, gepeld en fijngesnipperd
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 1 reblochon, rijp
- 1-2 tenen look, gepeld en geperst
- peper en zout
- verse thijm, geritst
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de aardappelen in plakjes, spoel ze nogmaals af en dep ze droog met een propere keukenhanddoek.
- Doe de olie in een pan met zware bodem, type Le Creuset.
- Fruit de uisnippertjes glazig en voeg de aardappelschijfjes toe.
- Zorg dat de aardappelen aan alle kanten bruin bakken.
- Voeg de spekblokjes toe en haal de pan van het vuur.
- Verwijder de korst van de Reblochon en snij hem in plakken.
- Neem een ovenschotel en verdeel de gesnipperde look over de bodem.
- Doe de helft van de aardappelen met spek in de ovenschaal.
- Kruid met peper en zout.
- Beleg de aardappelen met de helft van de kaas.
- Leg hierop de rest van de aardappelen en de resterende kaas.
- Kruid nogmaals met peper en zout.
- Strooi de thijm over het gerecht.
- Zet de tartiflette 20 min in de warme oven en let op dat de kaas niet verbrandt.
Kan je geen Reblochon vinden? Probeer dan raclette kaas te gebruiken.
Reacties