Notensla in ravioli

Foto Cathy Van de Moortele
Notensla kan je makkelijk zelf kweken en je hebt er meteen heel veel van. Lekker als slaatje, maar ook als vulling voor ravioli of in pastasaus. Net als spinazie slinkt de groente heel snel. De pittige notensmaak zorgt voor een subtiele toets in je gerecht. Een prima vegetarisch recept!

Wat hebben we nodig:
  • 1/2 recept verse pasta (van 2 eieren)
  • 2 eetlepels olie
  • 2 grote sjalotten, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen look, gepeld en fijngesnipperd
  • 225 gr notensla, gewassen en grof gehakt
  • 3 eetlepels vers paneermeel
  • 30 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eierdooier
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Maak het pastadeeg en laat het een half uurtje afgedekt rusten. Maak ondertussen de vulling.
  • Verhit een grote pan op een medium vuur en laat de olie warm worden.
  • Fruit de sjalotjes met de look tot ze glazig zijn.
  • Voeg de notensla toe en laat ze slinken maar niet verkleuren. Het meeste vocht moet verdampt zijn.
  • Neem de pan van het vuur en voeg het paneermeel, de kaas en de eierdooier toe.
  • Cutter de vulling in de keukenrobot als je het graag fijner hebt.
  • Kruid met peper en zout.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Snij het pastadeeg in stukken en dek af wat je nog niet meteen gebruikt.
  • Rol het pastadeeg uit en schep kleine hoopjes vulling op het pastavel. 
  • Dek af met een tweede vel, druk de lucht eruit en snij de ravioli in de gewenste vorm.
  • Laat de ravioli drogen op een bakblik dat je met bloem bestrooid heb.
  • Kook de ravioli gaar en serveer ze met gebakken kerstomaatjes en uitjes. 
TIP:

Probeer verschillende ravioli vormen uit. Zorg dat je ze altijd goed bebloemt, anders krijg je de ravioli niet uit de vormpjes en is al je werk voor niets geweest. Mijn favoriete vorm is de ravissimo van Tupperware.
Het paneermeel dient om overtollig vocht uit de vulling op te slorpen. Als je vulling te nat is, voeg dan voorzichtig nog wat extra paneermeel toe, maar overdrijf er niet mee.

Reacties