Gehaktsaus voor de kindjes

Kinderen vinden het niet altijd leuk als er veel groentjes in sauzen zitten. Ze peuteren de uisnippers eruit en weigeren hun mond open te doen als er stukjes paprika of schijfjes champignons te bespeuren zijn. Soms heb je gewoon van die dagen dat je geen gezeur aan tafel wilt en gewoon blije gezichtjes wilt zien. In deze saus zijn de groentjes heel fijngesnipperd en door de lange suddertijd, zijn de groentjes helemaal zacht. Maak meteen een grote portie van deze saus en vries ze in deeltjes in. Moet het dan al eens wat sneller gaan, dan heb je gelijk een gerechtje achter de hand.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels vetstof
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 steel selder, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 500 gr varkensgehakt
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 klein doosje tomatenpuree
  • gedroogde basilicum
  • 100 ml ketchup
  • 1 bouillonblokje
  • 400 ml water
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:

  • Laat de vetstof smelten in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
  • Fruit de uitjes aan tot ze glazig zijn.
  • Voeg de selder en de suiker toe aan de uitjes en laat ze meefruiten op een laag vuur.
  • Doe de beide vleessoorten in de pot bij de groentjes en bak het gehakt rul.
  • Voeg de tomatenpuree, basilicum, ketchup, bouillonblokje en water toe.
  • Kruid met peper en zout
  • Laat de saus 1u sudderen onder deksel op een laag vuur.
  • Mix de saus kort.
  • Is de saus nog te lopend, zet het vuur dan wat hoger en laat de saus inkoken zonder deksel.
TIP:

Serveer de saus over de favoriete pasta van je kind.

Reacties