Gehaktsaus voor de kindjes

Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels vetstof
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 steel selder, fijngesnipperd
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 500 gr varkensgehakt
- 500 gr rundergehakt
- 1 klein doosje tomatenpuree
- gedroogde basilicum
- 100 ml ketchup
- 1 bouillonblokje
- 400 ml water
- peper en zout
- Laat de vetstof smelten in een pot met zware bodem, type Le Creuset.
- Fruit de uitjes aan tot ze glazig zijn.
- Voeg de selder en de suiker toe aan de uitjes en laat ze meefruiten op een laag vuur.
- Doe de beide vleessoorten in de pot bij de groentjes en bak het gehakt rul.
- Voeg de tomatenpuree, basilicum, ketchup, bouillonblokje en water toe.
- Kruid met peper en zout
- Laat de saus 1u sudderen onder deksel op een laag vuur.
- Mix de saus kort.
- Is de saus nog te lopend, zet het vuur dan wat hoger en laat de saus inkoken zonder deksel.
Serveer de saus over de favoriete pasta van je kind.
Reacties