Pasta met zongedroogde tomaat en spinazie
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 235 ml groentenbouillon
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 225 gr pasta
- 15 gr pijnboompitjes
- 15 ml olie
- cayennepeper
- 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
- 1 zak verse spinazie, schoongemaakt en gehakt
- 20 gr Parmezaanse kaas, geraspt
- Breng de bouillon aan de kook. Zet de pan van het vuur.
- Leg de zongedroogde tomaatjes in de bouillon gedurende 15 min, zodat ze zoveel mogelijk bouillon kunnen opslorpen.
- Laat de tomaatjes uitlekken en bewaar de bouillon. Hak de tomaatjes fijn.
- Breng een pot met ruim, gezouten water aan de kook.
- Kook de pasta beetgaar. Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
- Rooster de pijnboompitjes in een droog, heet pannetje. Zorg dat ze niet verbranden.
- Verhit de olie in de pan met de cayennepeper. Fruit de look even aan.
- Doe de spinazie in de pan en laat ze slinken.
- Giet de resterende bouillon en de tomaatjes bij de spinazie.
- Laat de saus goed doorwarmen.
- Meng de pasta met de saus in een mooie kom. Strooi de pijnboompitjes over de pasta en serveer met de kaas.
Je kan ook diepvriesspinazie gebruiken. Kies dan eerder voor blaadjes spinazie dan voor blokjes.
Serveer met gebakken scampi's of blokjes kip.
Reacties