Kikkererwten op brood

Ik ben gek op kikkererwten in couscous of als hummus bij pita chips. Uiteraard kan je vertrekken van gedroogde kikkererwten die je overnacht laat weken in ruim water, om ze de volgende dag gaar te koken. Daar ik nogal impulsief ben in mijn koken, heb ik altijd wel enkele blikken kikkererwten in mijn voorraadkast staan. Voor deze kikkererwten op brood bijvoorbeeld.

Wat hebben we nodig:
  • 1 blik kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
  • 1 steel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1/2 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 15 ml mayonaise (light)
  • 15 ml citroensap
  • beetje gedroogde dille
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Plet de kikkererwten met een vork.
  • Meng de kikkererwten met de selder, ui, mayonaise, citroensap en kruiden.
  • Serveer op bruin brood.
TIP:

Ook lekker als dip met tortilla chips of als vulling voor pitabrood.
Hou je niet zo van een grove structuur? Mix de kikkererwten dan glad in de foodprocessor.

Reacties