Courgettesoep met een twist

Vandaag gaan we voor de courgettesoep met een twist. Er is kokosmelk toegevoegd aan de soep ipv room. Yummie!
Wat hebben we nodig:
- beetje vetstof
- 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
- 3 tenen look, gepeld en gehakt
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 2 kleine courgetten, gewassen en in stukken gesneden
- 450 ml groentenbouillon
- 1 doosje kokosmelk (250 ml)
- 150 ml melk
- peper en zout
- Laat de vetstof smelten in een kookpot.
- Fruit de uien even aan met de look en strooi er dan het kerriepoeder over. Laat de uien niet bruin worden.
- Voeg de courgetten en de groentenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
- Voeg na 10 min de kokosmelk en de melk toe en kook nog even door tot de courgetten zacht zijn.
- Mix de soep met de staafmixer en kook ze nog even op.
- Kruid af met peper en zout.
Je kan ook sojamelk gebruiken ipv gewone melk en amandel- of hazelnootmelk ipv kokosmelk. Wat jij maar lekker vindt!
Naar een recept van Ons Kookboek.
Reacties