Courgettesoep met een twist

Ieder jaar opnieuw kweekt de Hubbby courgettes in onze tuin. Ik laat ze nooit te groot worden. Ze doen prima dienst in pannenkoekjes met courgette en cottage cheese of in stoofpotjes en soep. Heb je al eens courgettecake gebakken? Superlekker!
Vandaag gaan we voor de courgettesoep met een twist. Er is kokosmelk toegevoegd aan de soep ipv room. Yummie!

Wat hebben we nodig:
  • beetje vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
  • 3 tenen look, gepeld en gehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 kleine courgetten, gewassen en in stukken gesneden
  • 450 ml groentenbouillon
  • 1 doosje kokosmelk (250 ml)
  • 150 ml melk
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de vetstof smelten in een kookpot.
  • Fruit de uien even aan met de look en strooi er dan het kerriepoeder over. Laat de uien niet bruin worden.
  • Voeg de courgetten en de groentenbouillon toe en breng de soep aan de kook.
  • Voeg na 10 min de kokosmelk en de melk toe en kook nog even door tot de courgetten zacht zijn.
  • Mix de soep met de staafmixer en kook ze nog even op.
  • Kruid af met peper en zout.
TIP:

Je kan ook sojamelk gebruiken ipv gewone melk en amandel- of hazelnootmelk ipv kokosmelk. Wat jij maar lekker vindt!
Naar een recept van Ons Kookboek.

Reacties

Marie Christine zei…
Wow, echt lekker. Je maakt me nog een chef-kok...
Fijn dat je ze ook zo lekker vond. Het is leuk als je zelf iets klaar maakt en dat goed meevalt hè? Amuseer je in de keuken Marie Christine :-)