Ravioli met kamschelpen en zongedroogde tomaat
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- vers pastadeeg
- 500 gr kamschelpen
- het sap en de zeste van 2 citroenen
- 2 eierdooiers
- 30 gr paneermeel
- 2 eetlepels peterselie, fijngesnipperd
- snuifje zout
- enkele druppels tabasco
- 100 ml room
- 4 eetlepels boter
- 3/4 kopje zongedroogde tomaatjes op olie, fijngehakt
- 100 ml droge witte wijn
- peper en zout
- 5 pijpajuintjes, schoongemaakt en fijngesnipperd
- Leg het pastadeeg afgedekt 30 min te rusten in de koelkast, terwijl je de vulling maakt.
- Spoel de kamschelpen af met koud water en dep ze droog.
- Doe 375 gr van de schelpdieren in de keukenrobot. Zet de resterende vruchtjes afgedekt weg in de koelkast.
- Doe 2 koffielepels van de zeste en 1 1/2 eetlepel van het citroensap bij de schelpdieren in de keukenrobot. Pulseer 2x om alles te mengen.
- Voeg de eierdooiers, paneermeel, 1 eetlepel peterselie, het zout, de tabasco en 1 eetlepel van de room toe.
- Mix alles tot een glad mengsel.
- Rol het pastadeeg uit en schep kleine hoopjes vulling op het deeg. Dek af met een tweede vel pastadeeg en druk de lucht uit de ravioli. Snij de ravioli in de gewenste vorm. Leg ze op een bakpapiertje op een bakplaat en zet ze afgedekt weg in de koelkast.
- Breng het water voor de pasta aan de kook, met een snuif zout.
- Smelt de boter in een pan. Voeg de zongedroogde tomaatjes toe en laat ze even meefruiten.
- Voeg het resterende citroensap, de zeste en de wijn toe.
- Roer af en toe in de saus.
- Voeg de gehakte kamschelpen toe en laat ze 1 min meegaren.
- Voeg de room toe en laat die 2 min doorwarmen.
- Kruid met peper en zout en voeg de rest van de peterselie toe. Zet de pan van het vuur.
- Kook de ravioli gaar. Laat de ravioli uitlekken en serveer ze met de saus.
- Strooi de pijpajuintjes over het gerecht en dien op.
Gebruik sint-jacobsschelpen ipv kamschelpen als je grotere ravioli's maakt.
Reacties