Pasta met champignons

Ik breng wekelijks verschillende soorten champignons mee naar huis. In mijn voorraadkast ligt ook altijd een zakje met gedroogde porcini. De combinatie van verse en gedroogde champignons, maakt deze pasta zo lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 350 gr fusili of andere korte pasta
  • 30 gr gedroogde porcini, gespoeld met koud water
  • 4 eetlepels vetstof
  • 1 sjalotje, gepeld en gesnipperd
  • peper en zout
  • een scheut droge witte wijn
  • 300 gr Parijse champigons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
  • 250 gr shii-take champignons, steeltjes verwijderd en in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel verse thijm, gehakt
  • verse Parmezaanse kaas, geraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta gaar in ruim, gezouten water. Laat de pasta uitlekken en doe hem terug in de pot. Zet de pasta aan de kant.
  • Week de porcini in 350 ml heet water gedurende 15 min.
  • Smelt 1 eetlepel vetstof in een grote pan op een medium vuur.
  • Fruit het sjalotje glazig. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de wijn toe en laat die inkoken.
  • Voeg de Parijse champignons en de shii-take toe. Roer af en toe en laat de champignons mooi bruin bakken.
  • Voeg de porcini toe, samen met het weekwater (eerst even zeven, om eventueel zand te verwijderen) en de thijm.
  • Laat de saus voor de helft inkoken.
  • Voeg de saus toe aan de pasta.
  • Strooi de kaas en de resterende vetstof over de pasta en meng alles mooi door elkaar.
  • Kruid een laatste maal met peper en zout en serveer met extra Parmezaanse kaas.
TIP:

Gebruik ook eens oesterzwammen ipv shii-take.

Reacties