Taco hap

De Mexicaanse keuken valt bij iedereen in de smaak. Deze taco hap maak je op voorhand klaar en bewaar je in de diepvries, voor die laatavond-craving als niets nog open is maar je toch nog een warme hap wilt.

Wat hebben we nodig:
  • 340 gr rundergehakt
  • 1 groene paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 tomaat, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 60 ml ketchup
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • snuifje komijn
  • snuifje chilipoeder
  • snuifje oregano
  • snuifje kaneel
  • 175 gr kaas, geraspt
  • 500 gr bladerdeeg, vierkantjes (ontdooid)
  • 1 ei, losgeklopt met een scheutje melk
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het rundergehakt met de uisnippertjes en paprikablokjes tot het gehakt gaar is.
  • Breek alles in kleine stukjes met een houten lepel.
  • Voeg de look toe en laat die even mee fruiten.
  • Laat het vlees uitlekken in een vergiet en doe het daarna weer in de pan.
  • Voeg de ketchup en de kruiden toe. Laat alles nog 10 min sudderen op een laag vuur, tot het vocht uitgekookt is. De vulling moet droog zijn.
  • Voeg de kaas toe, roer alles door elkaar en laat de vulling helemaal afkoelen.
  • Leg een plakje bladerdeeg voor je en schep in het midden een hoopje vulling.
  • Vouw het vierkantje toe tot een driehoek en druk de zijkanten goed aan.
  • Met een vork kleef je de zijkantjes extra dicht, door de tanden van de vork in het deeg te drukken.
  • Bestrijk de taco happen met losgeklopt ei.
  • Leg de hapjes op een ingevette bakplaat.
  • Bak de hapjes 15 - 17 min of tot ze goudbruin zijn.
TIP:

Wil je de taco hap op voorhand maken? Bak ze dan nog niet. Leg de taco happen op een vel bakpapier of op een silicone mat en vries ze zo in. Leg ze nadien in de oven om ze te bakken (ze zullen uiteraard langer moeten bakken als ze nog bevroren zijn).

Reacties