Stevige slagroom

Wat doe je met zelfgebakken taart als je er slagroom op wilt spuiten als afwerking? Meteen opeten of het risico lopen dat de slagroom enkele uren later helemaal uitgelopen is? Dat hoeft niet. Met dit recept maak je stevige slagroom die mooi zijn vorm blijft houden.

Wat hebben we nodig:
  • 1 koffielepel gelatinepoeder
  • 20 ml koud water
  • 250 ml slagroom 40% vet, ijskoud
  • 40 gr bloemsuiker
Hoe gaan we te werk:
  • Laat de poedergelatine oplossen in het koude water en laat dit papje even staan.
  • Verwarm de gelatine in het water op een zacht vuurtje, tot de gelatine helemaal opgelost is.
  • Haal het pannetje van het vuur en laat de gelatine afkoelen, maar nog niet opstijven.
  • Klop de slagroom lobbig met de bloemsuiker.
  • Voeg de opgeloste gelatine geleidelijk aan toe aan de slagroom en klop op trage snelheid verder op.
  • Klop nu de slagroom op hoge snelheid stijf.
TIP:

Deze slagroom kan je netjes spuiten op taarten of cupcakes. De slagroom zal zijn vorm blijven behouden in de koelkast.
Als je slagroom wilt opkloppen, kies dan altijd room met zeker 40% vet.

Reacties