Boterkoek uit Nederland
Deze boterkoek zie je soms bij Hema of Albert Heijn. Niet zo gekend bij ons, maar je moet hem gewoon eens proeven.
Wat hebben we nodig:
Lekker als hij nog warm is.
Wat hebben we nodig:
- 160 gr boter
- 235 gr kristalsuiker
- enkele druppels amandelextract
- 1 ei, losgeklopt
- 355 gr patisseriebloem
- 3 gr bakpoeder
- blanke amandelen, gehakt
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de boter met de suiker en het amandelextract.
- Voeg het ei toe. Hou 1 koffielepel losgeklopt ei apart.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en meng het luchtig door de natte ingrediƫnten.
- Vet een taartvorm in en stort het deeg in de vorm.
- Klop het restje ei op met 1 koffielepel water en bestrijk hier het deeg mee.
- Versier de taart met stukjes gehakte amandel.
- Bak de koek 30 min of tot hij mooi gekleurd en hard is aan de buitenkant en zacht van binnen.
Lekker als hij nog warm is.
Reacties