Boterkoek uit Nederland

Deze boterkoek zie je soms bij Hema of Albert Heijn. Niet zo gekend bij ons, maar je moet hem gewoon eens proeven.

Wat hebben we nodig:
  • 160 gr boter
  • 235 gr kristalsuiker
  • enkele druppels amandelextract
  • 1 ei, losgeklopt
  • 355 gr patisseriebloem
  • 3 gr bakpoeder
  • blanke amandelen, gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de boter met de suiker en het amandelextract.
  • Voeg het ei toe. Hou 1 koffielepel losgeklopt ei apart.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en meng het luchtig door de natte ingrediĆ«nten.
  • Vet een taartvorm in en stort het deeg in de vorm.
  • Klop het restje ei op met 1 koffielepel water en bestrijk hier het deeg mee.
  • Versier de taart met stukjes gehakte amandel.
  • Bak de koek 30 min of tot hij mooi gekleurd en hard is aan de buitenkant en zacht van binnen.
TIP:

Lekker als hij nog warm is.

Reacties