Hummus van geroosterde paprika

Hummus? Is dat niet iets wat je tussen de struiken strooit om de grond vruchtbaarder te maken?
Een puree van kikkererwten, al dan niet verrijkt met groenten, die als dipsaus wordt geserveerd bij pita brood of crackers. Gezond, eiwitrijk en vegetarisch en extra hip!

Wat hebben we nodig:

  • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt (425 gr)
  • 115 gr geroosterde, rode paprika (bokaal), uitgelekt
  • 45 ml citroensap
  • 20 ml tahini
  • 1 teen look, gepeld en fijngesnipperd
  • snuifje komijnpoeder
  • snuifje cayennepeper
  • snuifje zout
  • verse peterselie, fijngesnipperd

Hoe gaan we te werk:

  • Pureer de kikkererwten in de keukenrobot.
  • Voeg de paprika's toe, het citroensap en de tahini. Pulseer tot een homogene massa.
  • Kruid af met komijn, cayenne en zout.
  • Pureer nogmaals en zorg dat de hummus luchtig blijft.
  • Breng de hummus over in een hermetisch afsluitbaar doosje en zet het minstens 1u in de koelkast.
  • Werk af met de peterselie en serveer met pita brood.

TIP:

Druppel wat olijfolie en sambal oelek over de hummus, net voor het serveren.
Superlekker geserveerd met falafel.
Kan ook als broodbeleg dienen of als dip bij rauwe groentjes.

Reacties