Muffin in de lunchbox

Je lunch meenemen naar school of naar het werk, hoeft helemaal niet saai te zijn. Elke dag dezelfde boterhammen met kaas of ham en eentje met zoet beleg, werkt niet echt inspirerend. Wat dacht je van deze muffin? Maak een volledig recept en vries ze in. Leg ze bevroren in je lunchbox en tegen de middag heb jij een boeiende lunch, aangevuld met een verse fruitsalade.

Wat hebben we nodig:
  • 120 gr courgette, geraspt
  • 2 grote, rijpe bananen, gepeld
  • 60 gr donkerbruine suiker
  • 1 ei
  • 4 gr natriumbicarbonaat
  • 4 gr bakpoeder
  • 175 gr patisseriebloem
  • 120 gr havermout
  • 60 gr boter, gesmolten
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Beboter en bebloem 9 muffinvormpjes.
  • Plet de bananen en meng ze met de geraspte courgette. Er mogen nog stukjes banaan in zitten.
  • Voeg de suiker en het ei toe.
  • Spatel de boter door het beslag.
  • Meng de droge ingrediënten met een klopper, zodat er geen brokjes meer inzitten.
  • Meng de droge en de natte ingrediënten. 
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Bak de muffins 20 - 30 min of tot ze gaar zijn.
  • Laat de muffins 2 min afkoelen.
  • Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Test de gaarheid van de muffins met een satéstokje: komt het stokje er droog uit, dan zijn de muffins klaar. 

Reacties