Muffins met blauwe parels
Foto Eva Joos |
Wat hebben we nodig:
- 430 gr patisseriebloem
- 10 gr bakpoeder
- snuifje zout
- 80 gr ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 280 gr kristalsuiker
- 1 ei + 2 eierdooiers
- enkele druppels vanille extract
- 250 ml melk
- 300 gr blauwe bosbessen
- 175 gr patisseriebloem
- 75 gr lichtbruine suiker
- snuifje zout
- snuifje kaneel
- 100 gr ongezouten boter, gesmolten en afgekoeld
- Haal het rooster uit de oven en verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet 12 papieren muffinvormpjes in silicone muffinvormen op het rooster.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Klop de boter romig met de suiker, tot alle suiker opgelost is.
- Voeg de eieren en de vanille toe.
- Meng afwisselend melk en bloem door het beslag.
- Spatel de bosbessen door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 12 vormpjes.
- Maak nu de topping: Meng de bloem met de suiker, het zout en de kaneel.
- Giet de gesmolten boter hierover en meng alles samen tot kruimels.
- Verdeel de kruimels (porties van 30 gr) over de muffins.
- Bak de muffins goudbruin gedurende 30 min. Halverwege de baktijd, draai je het rooster even, zodat de cakejes gelijkmatig bruin worden.
- Laat de muffins afkoelen in de vormpjes op een taartrooster.
- Serveer de muffins warm of op kamertemperatuur.
Deze muffins kan je makkelijk invriezen eens ze koud zijn. Ideaal om mee te nemen naar het werk.
Vervang de bosbessen door frambozen als je daar zin in hebt.
Zet silicone vormen altijd op een (koud) rooster, nooit rechtstreeks op de bakplaat. Anders loop je het risico dat je gebak niet mooi bruin wordt onderaan.
Ik gebruik bevroren bosbessen in dit recept. Dan vallen ze niet uit elkaar.
Reacties