Stroopbalpudding
Wie kent nu niet die ouderwetse stroopballen? Heerlijke caramel en lekker nostalgisch. Deze pudding laat je gewoon wegdromen naar vroeger..
Wat hebben we nodig:
Als er nog klontertjes in de pudding zitten, giet de pudding dan door een zeef voor je hem in een vorm overgiet.
Serveer de pudding met opgeklopte slagroom.
Wat hebben we nodig:
- 45 gr boter (planta)
- 120 gr donkerbruine suiker
- snuifje zout
- 225 ml slagroom
- 3o gr maïzena
- 225 ml volle melk
- enkele druppels vanille extract
- 15 ml cognac, whisky of donkere rum (optioneel)
- Smelt 30 gr van de boter in een pot met zware bodem, bijvoorbeeld de Creuset pan.
- Voeg de suiker en het zout toe en meng goed.
- Klop de slagroom door het mengsel en zet het vuur laag.
- Klop de maïzena op met de melk tot de maïzena volledig opgelost is.
- Giet het maïzenapapje bij de warme pudding en zet het vuur weer wat warmer. Blijf roeren tot de pudding ingedikt is. Waak ervoor dat de pudding niet aanbrandt!
- Haal de pan van het vuur. Roer de resterende boter, de vanille en de alcohol door de pudding.
- Spatel de pudding in een met koud water omgespoelde vorm en leg onmiddellijk een vel plastic folie op de pudding.
- Laat de pudding helemaal afkoelen.
Als er nog klontertjes in de pudding zitten, giet de pudding dan door een zeef voor je hem in een vorm overgiet.
Serveer de pudding met opgeklopte slagroom.
Reacties