Stroopbalpudding

Wie kent nu niet die ouderwetse stroopballen? Heerlijke caramel en lekker nostalgisch. Deze pudding laat je gewoon wegdromen naar vroeger..

Wat hebben we nodig:
  • 45 gr boter (planta)
  • 120 gr donkerbruine suiker
  • snuifje zout
  • 225 ml slagroom
  • 3o gr maïzena
  • 225 ml volle melk
  • enkele druppels vanille extract
  • 15 ml cognac, whisky of donkere rum (optioneel)
Hoe gaan we te werk:
  • Smelt 30 gr van de boter in een pot met zware bodem, bijvoorbeeld de Creuset pan.
  • Voeg de suiker en het zout toe en meng goed.
  • Klop de slagroom door het mengsel en zet het vuur laag.
  • Klop de maïzena op met de melk tot de maïzena volledig opgelost is. 
  • Giet het maïzenapapje bij de warme pudding en zet het vuur weer wat warmer. Blijf roeren tot de pudding ingedikt is. Waak ervoor dat de pudding niet aanbrandt!
  • Haal de pan van het vuur. Roer de resterende boter, de vanille en de alcohol door de pudding.
  • Spatel de pudding in een met koud water omgespoelde vorm en leg onmiddellijk een vel plastic folie op de pudding. 
  • Laat de pudding helemaal afkoelen.
TIP:

Als er nog klontertjes in de pudding zitten, giet de pudding dan door een zeef voor je hem in een vorm overgiet.
Serveer de pudding met opgeklopte slagroom.

Reacties