Pico de Gallo

Lekker pittige begeleider bij Mexicaanse gerechten als nachos, taco's, burrito's of enchiladas. Minder gekend bij ons dan de salsa of guacamole, maar daarom zeker niet minder lekker.

Wat hebben we nodig:
  • 125 gr stevige tomaten, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 stukje Spaanse peper, ontpit en fijngesnipperd
  • verse koriander, fijngesnipperd
  • 1 pijpajuintje, fijngehakt
  • 1/2 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de tomatenbrunoise met de uisnippers, Spaans pepertje, koriander en pijpajuin.
  • Kruid met de look, peper en zout.
  • Meng alles mooi onder elkaar, dek af en zet koel weg.
TIP:

Gebruik tortilla chips om de pico de gallo op te scheppen.

Reacties