Fontina ravioli

Fontina kaas is niet zo gekend bij ons. Onze Italiaanse uitwisselingsstudente, Ilaria, vroeg er wel eens naar, maar ik had het nog nergens gezien of geproefd. Toen ik laatst in de Delhaize op zoek was naar Reblochon voor tartiflette, zag ik Fontina liggen. Das gewoon een brede glimlach waard. Ilaria: this one is for you!
Serveer deze Fontina ravioli met groene pesto en Parmezaanse krullen. Of bak nog wat extra champignons en serveer deze bij de pasta.

Wat hebben we nodig:
  • vers pastadeeg
  • scheutje olie
  • 1 bakje kastanjechampignons, schoongemaakt en fijngesneden
  • 60 gr Fontina kaas, geraspt
  • 8 - 10 basilicum blaadjes, gehakt
  • 20 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
Hoe gaan we te werk:
  • Laat het pastadeeg afgedekt rusten in de koelkast, terwijl je de vulling klaarmaakt.
  • Verhit een grote pan en doe er een scheutje olie in.
  • Bak de champignonnekes bruin, kruid met peper en zout. 
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Mix de warme champignons met de Fontina kaas, basilicum en Parmezaanse kaas in de keukenrobot.
  • Laat de vulling afkoelen.
  • Snij het pastadeeg in 4 delen. 
  • Rol één deel pasta uit (dek de rest af). Schep kleine hoopjes vulling op het deeg en dek af met een tweede vel pasta.
  • Druk de lucht uit de ravioli en snij de ravioli in de gewenste vorm.
  • Leg de ravioli op een bakplaat die je met pastabloem bestrooid hebt. 
  • Vries de ravioli in op de plaat en bewaar ze daarna in ziploc zakjes.
TIP:

Schrijf op de ziploc zakjes welke vulling je ravioli bevat, wanneer je ze hebt gemaakt en met welke saus je ze best serveert.
Maak tagliatelli van overgebleven pastadeeg. Of maak een extra vulling en maak nog meer ravioli.

Reacties