Indische wortelsoep

Kerriepoeder is niet langer een curiosa in de Vlaamse keuken. Iedereen heeft het wel staan in zijn kast, maar soms weet je niet genoeg waarvoor je het allemaal kan gebruiken. In soepen en stoofschotels pept kerriepoeder je gerecht helemaal op. Deze Indische wortelsoep heeft een unieke smaak dankzij het kerriepoeder.

Wat hebben we nodig:
  • 2 eetlepels vetstof
  • 1 grote ui, gepeld en grof gehakt
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • peper en zout
  • 1 l groentenbouillon
  • 1 kg wortelen, geschraapt en in stukken gesneden
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • verse koriander, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een Creuset pan op het fornuis op medium warmte. Laat de vetstof smelten.
  • Voeg de uisnippers, het kerriepoeder, peper en zout toe. Roer zachtjes en laat de uien glazig worden.
  • Voeg de bouillon toe, samen met de wortelen en breng alles aan de kook.
  • Verminder de warmte, dek de soep af en laat ze zachtjes pruttelen tot de wortels gaar zijn.
  • Pureer de soep in de blender. Zorg dat het deksel openstaat bovenaan en leg er een handdoek op om spatten tegen te gaan.
  • Giet de soep weer in de kookpot. 
  • Als de soep te dik is, voeg je extra water toe.
  • Laat de soep nog eens doorkoken.
  • Werk af met citroensap en bestrooi de soep met verse koriander, net voor het opdienen.
TIP:

Koriander en kerrie zijn typische Indische smaken. Je leert de Indische keuken en meteen ook nieuwe smaken kennen.
Gebruik je liever kippenbouillon: geen enkel probleem.
Ook lekker als je 250 ml van de bouillon vervangt door kokosmelk.

Reacties