Chocolade schors met noten

Supermakkelijk en megalekker! Deze chocolade schors vraagt geen groot keukentalent en toch kan je je gasten verrassen met iets wat ze normaal gezien bij een chocoladezaak zouden kopen. Of je maakt het gewoon voor jezelf uiteraard. Kies jouw favoriete chocolade om het beste resultaat te bekomen.

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr blanke hazelnoten, grof gehakt
  • 475 gr melkchocolade, grof gehakt
  • 15 gr boter
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een bakplaatje en beleg dat met bakpapier of gebruik een silicone bakmatje (Tupperware).
  • Bak de noten in een droog, heet pannetje tot ze mooi kleuren. Loop niet weg van het fornuis, want noten verbranden snel.
  • Laat ze afkoelen op een velletje keukenrol.
  • Laat de chocolade smelten met de boter. Gebruik hiervoor een microgolfbestendig kommetje en zet de microgolf op lage kracht. 
  • Roer de helft van de noten door de chocolade en stort deze massa uit op het bakpapier.
  • Strooi de rest van de noten over de chocolade en laat de schors 30 min afkoelen in de koelkast of tot de chocolade weer hard is.
  • Breek de schors in stukken en leg ze op een mooie schaal.
TIP:

Bewaar de chocolade schors koel.
Vervang de hazelnoten door andere noten, bijvoorbeeld ongezouten pindanoten, blanke amandelen of macademia noten.
Gebruik eens witte chocolade of fondant chocolade.
Voeg rozijntjes toe.
Giet de nog warme chocolade in de Multiflex mini tartelette vorm (Tupperware) om de gekende studentenhaver te maken. Je krijgt dan mooie chocolade cirkels.

Reacties