Ravioli in de oven
Ik heb een kast vol kookboeken staan en neus graag rond in de receptuur. Als ik bepaalde recepten onderling kan combineren tot een nieuw recept, is dat weer een bonus. In mijn diepvriezer zit een volledig vak met allerlei soorten ravioli. De meest eenvoudige soort, zijn die gevuld met kalfsgehakt en Parmezaanse kaas. Geserveerd met onze gekende marinarasaus, heb je een schotel die je in de oven kan schuiven, terwijl je een groene salade aanmaakt. Als je een oven hebt die je kan programmeren, is het nog makkelijker. Dan is je ravioli in de oven klaar tegen dat je thuiskomt van een lange werkdag. Geen tijd of zin om zelf je ravioli te maken? Kijk dan in de koelruimte bij de supermarkt en neem een soort die jij lekker vindt. Geen enkel excuus is goed genoeg om je saus niet zelf te maken.
Wat hebben we nodig:
Je kan ook kaastortellini gebruiken in dit recept.
Kook de ravioli niet te lang. Het gerecht moet namelijk nog in de oven en anders worden je ravioli helemaal papperig.
Koop geen zakjes geraspte Parmezaanse kaas. De kaas is veel lekkerder als je hem à la minute raspt.
Wat hebben we nodig:
- 1 recept Echte ravioli
- 1 recept Marinara saus
- 1 zakje geraspte Mozzarella kaas of kaas voor pasta
- 50 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de ravioli beetgaar in ruim, gezouten water. Laat ze uitlekken.
- Verwarm de saus en meng ze met de ravioli.
- Doe de ravioli met de saus in een bakvaste ovenschotel en bestrooi ze met de twee soorten kaas.
- Bak het gerecht 20-25 min in de hete oven.
- Laat de ravioli even afkoelen voor je er een lepel in zet.
Je kan ook kaastortellini gebruiken in dit recept.
Kook de ravioli niet te lang. Het gerecht moet namelijk nog in de oven en anders worden je ravioli helemaal papperig.
Koop geen zakjes geraspte Parmezaanse kaas. De kaas is veel lekkerder als je hem à la minute raspt.
Reacties