Soep voor de potentie
Selder is er voor gekend dat het de potentie ten goede zou komen. Fabel of feit: deze soep is lekker romig en smaakt naar meer. Ideaal in deze koudere dagen. Serveer de soep met vers stokbrood en roomboter.
Wat hebben we nodig:
Voor een nog fijnere soep, gebruik je niet de harde stelen van de selder, maar de zachte harten.
Je kan het water ook (deels) vervangen door bouillon, voor extra smaak.
Je mag deze soep ook eten als je potentie goed zit hoor.
Wat hebben we nodig:
- 2 eetlepels vetstof
- 1-2 groene selders (12-15 stelen in totaal), schoongemaakt en in stukken gesneden
- 1 ui, gepeld en grof gehakt
- 1 grote aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- snuifje zout
- 1.250 l water
- 2 eetlepels vers citroensap
- verse selderblaadjes, fijngehakt
- Zet je Creuset pot op het fornuis op medium warmte. Laat de vetstof smelten.
- Voeg de stukjes selder, ui en aardappel toe. Kruid met zout.
- Roer af en toe en laat de groentjes zacht worden.
- Voeg het water toe en breng de soep aan de kook.
- Verminder het vuur en laat de soep verder pruttelen tot de groentjes helemaal gaar zijn.
- Pureer de soep in de blender. Vul de blender niet meer dan halfvol per keer en zorg dat het deksel open is bovenaan. Hou een handdoek op het deksel terwijl je de blender aanzet.
- Doe de gemixte soep weer in de Creuset en laat ze nog even opkoken.
- Werk af met citroensap en vers gehakte selderblaadjes.
Voor een nog fijnere soep, gebruik je niet de harde stelen van de selder, maar de zachte harten.
Je kan het water ook (deels) vervangen door bouillon, voor extra smaak.
Je mag deze soep ook eten als je potentie goed zit hoor.
Reacties