Zalm met een korstje

Ik ben niet echt een grote fan van warme zalm. Zalm is vaak droog en kan nogal een overheersende smaak hebben. Dit recept is echter wel een toppertje.
Foto Cathy Van de Moortele

Wat hebben we nodig:
  • 450 gr zalmfilets
  • 45 ml mosterd
  • peper en zout
  • 55 gr boter
  • 30 gr zelfgemaakt paneermeel
  • vers gesnipperde peterselie
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie. 
  • Leg de zalmfilets in de schaal en besmeer de bovenkanten met mosterd.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Verhit een pannetje op 't vuur en laat de boter smelten.
  • Bak het broodkruim krokant en voeg de peterselie toe.
  • Verdeel deze krokante kruimels over de zalm.
  • Bak de zalm 15 - 20 min in de oven en zet eventueel nog even de grill aan, als je het korstje nog wat krokanter wilt.
TIP:

Hak wat amandelschilfers fijn en bak ze mee met het broodkruim voor extra smaak.
Als je geen oud brood hebt, kan je ook paneermeel gebruiken. Spaar je oud brood op en laat het drogen in de open lucht of in de oven op een lage temperatuur. Mix het dan fijn tot broodkruim.

Reacties