Couscous lekker zoet

Couscous wordt hier wel vaker klaargemaakt. Je hoeft niets te wassen of te schillen en couscous is snel klaar. Maak eens een lekkere salade op basis van couscous.

Wat hebben we nodig:
  • 150 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 5 gedroogde abrikozen, grof gehakt
  • 100 gr couscous
  • 1 kleine rode ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 30 gr pijnboompitten, getoast
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel honing
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het fruitsap met de abrikozen in een steelpannetje.
  • Breng het sap aan de kook.
  • Hou 2 eetlepels sap apart voor de dressing.
  • Schenk de rest van het sap met de abrikozen over de couscous, dek af met plastic folie en laat de couscous 5 min zwellen. 
  • Roer de couscous los met een vork.
  • Meng de rode uisnippertjes met 1 eetlepel wijnazijn.
  • Voeg de peterselie en de pijnboompitten toe aan de couscous.
  • Meng de olie met het fruitsap, azijn en honing.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Giet de dressing over de couscous en serveer meteen.
TIP:

Je kan ook nog wat fijngehakte munt door de couscous doen.

Reacties