Caprese salade

Er is geen eenvoudigere salade dan deze caprese salade. Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig om dit voorgerechtje op tafel te toveren.

Wat hebben we nodig:
  • balsamico azijn
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 rijpe tomaten (coeur du boeuf als je die vindt)
  • veel basilicumblaadjes
  • olijfolie
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Neem een steelpannetje, giet de balsamico azijn erin en laat de azijn inkoken tot een stroperige substantie.
  • Snij de mozzarella in schijven.
  • Snij de tomaten in schijven. 
  • Neem een rechthoekige serveerschotel en wissel de mozzarellaschijven af met de tomatenschijven.
  • Steek blaadjes mozzarella lukraak tussen de tomaat- en mozzarellaschijven.
  • Besprenkel de salade met olijfolie en balsamicoreductie.
  • Kruid met peper en zout.
TIP:

Je kan zoveel balsamico reduceren als je zelf wilt.
Kies een goede extra virgin olijfolie.
Zorg dat je tomaten rijp maar toch ook nog stevig zijn. Pruimtomaten zijn ook een goede keuze.

Reacties