Muffuletta uit New Orleans

Als je houdt van blues & jazz, van live optredens en comfort food, dan moet je in New Orleans zijn. Een heerlijke stad, bruisend van 't leven. Zoek een stoeltje op een terras in Bourbon Street en bestel een Muffuletta. Dat is nog eens een verrassingsbrood.. Ideaal voor een feestje of voor als je een tafel vol mensen wilt eten geven.

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr groene olijven met piment gevuld, fijngesneden
  • 70 gr zwarte ontpitte olijven, fijngesneden
  • 2 tenen look, gepeld en geperst
  • 1 eetlepel pickles
  • 15 gr kappertjes
  • 1 eetlepel fijngehakte wortel
  • 1 eetlepel fijngehakte selder
  • 1 Spaans pepertje, fijngesnipperd
  • 50 gr zilveruitjes, gehakt
  • oregano, basilicum, peper en zout naar smaak
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 180 ml olie
  • 2 kleine broden, doorgesneden en van het meeste kruim ontdaan
  • 225 gr zigeunersalami
  • 225 gr ham
  • 225 gr mortadella
  • 225 gr jonge kaas
  • 225 gr provolone kaas (Italiaanse kaas)
Hoe gaan we te werk:
  • Maak eerst de olijfsalade. Meng de olijven met de look, pickles, kappertjes, wortel, selder, Spaans pepertje, zilveruitjes, azijn en olie.
  • Kruid af.
  • Dek deze salade af en laat ze 1 nacht trekken in de koelkast.
  • Verdeel de olijfsalade over de broden, zowel boven- als onderkant.
  • Beleg de onderkant met salami, ham, mortadella, jonge kaas en provolone. 
  • Beleg nogmaals met provolone, jonge kaas, mortadella, ham en salami.
  • Leg de bovenkant met de olijvensalade op de vulling.
  • Wikkel de broden in plastic folie en laat alles enkele uren trekken in de koelkast.
  • Snij de broden in punten en dien op.
TIP:

Als je olijfsalade over hebt, kan je die nog een maand bewaren in een afgesloten pot in de koelkast. Ook lekker met rosbief op een broodje.

Reacties