Mosterd van thuis

Mijn potje met mosterdzaadjes staat nooit ver weg. Ik gebruik het graag in sauzen, in gestoofde spercieboontjes, in Indische gerechten of gekaramelliseerde uien. Wist je dat je met mosterdzaadjes ook je eigen mosterd kan maken?

Wat hebben we nodig:
  • 100 gr mosterdzaadjes
  • 200 ml azijn (van de Blauwe Hand)
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel witte peper
Hoe gaan we te werk:
  • Blender alle ingrediënten tot de gewenste smeuïgheid.
  • Bewaar de mosterd in een bokaaltje in de koelkast.
TIP:

Bewaar de mosterd enkele maanden.
Voeg wat honing toe aan de mosterd en maak er een heerlijke vinaigrette mee.
Zoek originele etiketjes om de bokaaltjes te versieren en geef de mosterd cadeau aan je beste vrienden.

Reacties