Bagel Gezond

Bagels zijn nog steeds niet helemaal ingeburgerd in ons land. Ze zijn nochtans lekker en makkelijk om in huis te bewaren voor ontbijt en lunch. Je snijdt ze door, laat ze even krokant worden in de toaster en je belegt ze naar keuze met bijvoorbeeld gerookte zalm en philadelphia. Of je gaat voor deze gezonde variant!

Wat hebben we nodig:
  • 1 bagel, middendoor gesneden en getoast
  • 1 eetlepel graantjesmosterd
  • blaadjes sla
  • groene paprika, in ringen gesneden
  • komkommerschijfjes
  • tomaat, ontpit en in plakjes gesneden
  • rode ui, gepeld en in fijne ringen gesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Besmeer het onderste broodje met de mosterd.
  • Beleg met de groentjes. 
  • Dek af met het bovenste broodje.
TIP:

Als het Amerikaanse week is in de Aldi of in de Lidl, vind je gegarandeerd bagels. Delhaize verkoopt ze ook, bij het voorverpakte brood.
Niet-getoast smaken bagels niet lekker. Dan zijn ze taai en zonder smaak. Toasten is dus een must.

Reacties