Echte ravioli

Foto Cathy Van de Moortele

Herinner je je nog de blikken ravioli uit je kindertijd? Dit is mijn volwassen versie: vers pastadeeg, een lekkere gehaktvulling en daarover een zelfgemaakte marinarasaus. Geweldig toch?

Wat hebben we nodig:
  • 400 gr varkens/kalfsgehakt
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje look, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 ei
  • verse peterselie, fijngesnipperd
  • 20 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • peper en zout
  • verse pasta van 200 gr De Cecco pastabloem "00" en 2 eieren
  • enkele blaadjes basilicum
Hoe gaan we te werk:
  • Bak het gehakt rul met de ui en de look, tot het vlees gaar is. Laat het gehakt niet teveel korsten, die harde stukjes zouden de delicate pastavellen scheuren.
  • Laat het vlees afkoelen en maal het dan fijn in een keukenrobot.
  • Voeg het ei, de peterselie en de kaas toe. 
  • Kruid af met peper en zout.
  • Rol het pastadeeg uit tot dunne vellen. Ik ga hiervoor tem stand 6 van mijn Kenwood pastamaker (er zijn 9 standen).
  • Schep hoopjes vulling op de pasta en dek af met een tweede vel.
  • Snij de ravioli uit en leg ze op een bebloemd bakblik of op een pastadroogrek om te drogen.
  • Kook de ravioli in ruim, gezouten water, dat net niet kookt, zodat je ze niet kapot maakt.
Foto Cathy Van de Moortele


TIP:

Serveer de ravioli met vers gemaakte marinarasaus. Werk af met verse blaadjes oregano.
Wil je de ravioli niet meteen eten? Laat ze dan eerst een uurtje drogen op een pastadroogrek. Leg ze daarna op een bebloemde (semola) bakplaat en vries ze in. Eens goed bevroren, kan je ze overbrengen in een ziploc zak. Vergeet er niet een etiket op te plakken met de naam van de ravioli en de datum waarop je ze gemaakt hebt. Doe de bevroren ravioli in ruim, gezouten water dat net niet kookt.

Foto Cathy Van de Moortele


Reacties