Shakshuka

Nog maar eens het bewijs dat lekker eten geen 17 ingrediënten vraagt of een halve middag in de keuken. Eenvoud kan net zo lekker zijn en boordevol smaak zitten. Dit Tunesische gerecht is nog beter als je het serveert met Turks brood. Gebruik het brood om de saus mee op te scheppen. Voor de gezelligheid zet je de tajine in het midden van de tafel. Aanschuiven!

Wat hebben we nodig:
  • 6 grote tomaten, ontveld en ontpit
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • cayennepeper naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak
  • 1 koffielepel gemalen komijn, voor die typische, Arabische touch
  • 1 koffielepel suiker
  • peper en zout
  • 6 eieren
  • verse koriander, grof gehakt
Hoe gaan we te werk:
  • Snij de tomaten in grove brunoise.
  • Verhit de tajine op het vuur en voeg de olie toe.
  • Laat de ui zacht worden met de kruiden.
  • Voeg de blokjes tomaat toe en laat het geheel netjes sudderen.
  • Kruid met de suiker, peper en zout.
  • Gebruik de achterkant van een sauslepel om 6 "putjes" te maken in de tomatensaus.
  • Breek in elk putje voorzichtig een ei.
  • Doe de tajine dicht en laat de eieren zachtjes garen.
  • Bestrooi het gerecht met de koriander en dien op.
TIP:

Hou je niet van koriander? Gebruik dan peterselie voor een meer Westerse smaak.
Wil je meer pit? Voeg dan een Spaans pepertje toe, dat je ontpit en in ringetjes snijdt.

Reacties