Filopakketjes met kip en champignons

Heb je nog filodeeg liggen in je diepvries? Waarom eens geen verrassingspakketjes maken?

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 6 kipfilets
  • peper en zout
  • 200 gr Parijse champignons, in fijne brunoise gesneden
  • verse thijm
  • 60 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 30 velletjes filodeeg, ontdooid
  • 200 gr gesmolten boter
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C. 
  • Verhit een antikleefpan en doe er wat vetstof in.
  • Bak de kipfilets goudbruin aan beide kanten en kruid met peper en zout.
  • Haal de kip uit de pan en stoof de champignons aan met de thijm.
  • Laat het vocht uitkoken. Voeg de kaas toe en meng goed.
  • Zet de pan van het vuur.
  • Laat de kip en de groentjes afkoelen, anders wordt het filodeeg te slap.
  • Leg 5 plakjes filo klaar en besmeer elk velletje met gesmolten boter. Leg een kipfilet op het deeg en schep er wat champignons op. Vouw het pakketje dicht en leg het kippenhapje op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Ga zo verder tot je 6 pakketjes hebt.
  • Bak de pakketjes goudbruin in 20 min.
TIP:

Serveer met een groene salade.
Je kan de champignons ook vervangen door geblancheerde spinazieblaadjes.

Reacties