Pannenkoekjes met ricotta
Ik maak regelmatig pannenkoekjes van cottage cheese met geraspte courgette. Deze ricotta pannenkoekjes leunen daar mooi bij aan en zijn even smeuïg.
Wat hebben we nodig:
Geef bij deze pannenkoekjes een grote portie aangemaakte veldsla of rucolasalade met schilfers Parmezaanse kaas en een plakje prosciutto.
Het beslag mag niet te dun zijn, maar ook niet te dik.
Wat hebben we nodig:
- 4 eieren, gescheiden
- 75 - 100 gr zelfrijzende bloem, gezeefd
- 125 ml melk
- 350 gr ricotta
- 80 gr Parmezaanse kaas, fijngeraspt
- 2 eetlepels vers gesnipperde bieslook
- peper en zout
- vetstof
- Klop de dooiers met de bloem en de melk tot een gladde massa.
- Roer de ricotta, Parmezaanse kaas en bieslook door het beslag.
- Kruid met peper en zout.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel.
- Verhit een beetje vetstof in een grote pan.
- Schep hoopjes beslag in de pan en bak ze goudbruin aan beide kanten.
Geef bij deze pannenkoekjes een grote portie aangemaakte veldsla of rucolasalade met schilfers Parmezaanse kaas en een plakje prosciutto.
Het beslag mag niet te dun zijn, maar ook niet te dik.
Reacties