Boterham met eiersalade

Foto Cathy Van de Moortele
Ik was ongeveer 18, toen ik in mijn favoriete café op vrijdagavond genoot van een boterham met eiersalade. O zo simpel, maar toch zo lekker. Ik hielp regelmatig mee met de mama van de uitbater om de eiersalade te maken. Ik hou normaal niet zo van salades op basis van mayonaise, maar voor eiersalade maak ik toch graag een uitzondering.

Wat hebben we nodig:
  • 8 eieren
  • 120 ml dressing Devos Lemmens
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 grote augurk, fijngehakt
  • peper en zout
  • snuifje paprikapoeder
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de eieren hard in een steelpan met water, waaraan je een scheutje azijn hebt toegevoegd.
  • Spoel de eieren met koud water en pel ze.
  • Hak de eieren grof of fijn, naar eigen smaak.
  • Meng de dressing met de mosterd en de augurken.
  • Kruid met peper en zout en paprikapoeder.
TIP:

Besmeer volkoren brood of crackers met de eiersalade. Yummie!
Vervang de augurken door pijpajuintjes.
Je kan de eiersalade ook verrijken met reepjes ham.
Haal de dooiers uit hardgekookte eieren en vul de holtes op met de eiersalade. 

Reacties