Thaïse kippensoep
De Aziatische keuken is één smaakbom. Er zijn zoveel zaken te ontdekken en al je zintuigen worden geprikkeld. Deze kippensoep is lekker pittig!
Wat hebben we nodig:
Vind je geen shii take champignons? Kies dan voor portobello's of kastanjechampignons.
Hoeft het niet zo pittig voor jou? Gebruik dan Tom Yum pasta ipv currypasta.
Wat hebben we nodig:
- 1 liter kippenbouillon
- 1 eetlepel Thaïse rode currypasta
- 1 eetlepel vissaus
- 2 koffielepels kristalsuiker
- zeste en sap van 2 limoenen
- 100 gr Shii Take champignons, in plakjes gesneden (steeltjes weggooien)
- 1 bundel pijpajuintjes
- 200 gr gekookte kip, in stukjes getrokken
- Giet de bouillon in een grote kookpot.
- Roer de currypasta, vissaus, suiker, limoensap en 3/4 van de zeste door de bouillon.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg de champignons toe.
- Snij het witte gedeelte van de pijpajuintjes en hak ze grof. Voeg ze toe aan de bouillon.
- Dek de pot af en laat nog 2 min sudderen.
- Voeg de kip toe aan de soep en strooi ringetjes pijpajuin (het groene deel) in de soep. Hou wat ringetjes over voor de afwerking.
- Verdeel de soep over mooie kommetjes. Werk af met zeste en ringetjes pijpajuin.
Vind je geen shii take champignons? Kies dan voor portobello's of kastanjechampignons.
Hoeft het niet zo pittig voor jou? Gebruik dan Tom Yum pasta ipv currypasta.
Reacties