Thaïse kippensoep

De Aziatische keuken is één smaakbom. Er zijn zoveel zaken te ontdekken en al je zintuigen worden geprikkeld. Deze kippensoep is lekker pittig!

Wat hebben we nodig:
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 eetlepel Thaïse rode currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 koffielepels kristalsuiker
  • zeste en sap van 2 limoenen
  • 100 gr Shii Take champignons, in plakjes gesneden (steeltjes weggooien)
  • 1 bundel pijpajuintjes
  • 200 gr gekookte kip, in stukjes getrokken
Hoe gaan we te werk:
  • Giet de bouillon in een grote kookpot.
  • Roer de currypasta, vissaus, suiker, limoensap en 3/4 van de zeste door de bouillon.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Voeg de champignons toe.
  • Snij het witte gedeelte van de pijpajuintjes en hak ze grof. Voeg ze toe aan de bouillon.
  • Dek de pot af en laat nog 2 min sudderen.
  • Voeg de kip toe aan de soep en strooi ringetjes pijpajuin (het groene deel) in de soep. Hou wat ringetjes over voor de afwerking.
  • Verdeel de soep over mooie kommetjes. Werk af met zeste en ringetjes pijpajuin.
TIP:

Vind je geen shii take champignons? Kies dan voor portobello's of kastanjechampignons.
Hoeft het niet zo pittig voor jou? Gebruik dan Tom Yum pasta ipv currypasta.

Reacties