Truffelsaus

Truffelpasta staat hier altijd in de koelkast. Ik gebruik het vaak om ravioli te maken met een vulling van geitenkaas, spek en truffel. Een truffelsaus is gewoon subliem. Voeg er room aan toe als je het nog feestelijker wilt.. Naar een recept van Wim Ballieu, die de saus serveert bij een traditionele... gehaktbal..

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 glas droge, witte wijn (+ 1 extra voor de kok)
  • 500 ml kalfsfond
  • 100 ml room (facultatief)
  • 2 eetlepels truffelpasta
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit de vetstof in een steelpannetje.
  • Fruit het sjalotje aan, voeg de wijn toe en laat de wijn bijna helemaal inkoken.
  • Voeg de fond toe en laat de saus weer reduceren, tot 1/3.
  • (Werk eventueel af met room.)
  • Net voor het serveren, roer je de truffelpasta onder de saus.
TIP:

Je kan de room ook vervangen door zure room.
Voeg groene peperkorrels (uit een bokaaltje) toe voor extra pit.

Reacties