Rundergoulash
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 40 gr boter
- 40 ml olie
- 4 uien, gepeld en in grove brunoise gesneden
- 2 rode paprika's, ontpit en in grove brunoise gesneden
- 1 kg runderstoverij
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 150 ml heet water
- 500 gr aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
- 800 gr tomatenblokjes (blik)
- 150 ml heet water
- peper en zout
- Verhit de helft van de boter met de olie in de gietijzeren pot.
- Stoof de uien aan met de paprikablokjes en laat ze wat zachter worden.
- Haal de groentjes uit de pan.
- Voeg wat extra vetstof toe.
- Voeg het vlees toe en zet het vuur hoger.
- Laat het vlees aan alle kanten kleur krijgen. Zorg dat er niet teveel vlees in de pan ligt, of je vlees krijgt niet de kans om te bakken. Werk in porties als je pan niet groot genoeg is. Eens het vlees aangekleurd is, kan je weer alles in 1 pan leggen.
- Los het paprikapoeder op in het hete water en voeg het toe aan het vlees.
- Voeg de groentjes weer bij het vlees.
- Verdeel de aardappelen over het vlees en overgiet ze met de tomatenblokjes en het water.
- Kruid af met peper en zout.
- Breng de goulash aan de kook en laat hem dan onder deksel, zachtjes garen tot het vlees en de aardappelen zacht zijn.
- Kruid nogmaals af met peper en zout.
Voeg een grove brunoise van groene paprika en wortelblokjes toe aan de goulash voor extra vitamientjes en smaak.
Dit gerecht kan uiteraard ook in de slowcooker gemaakt worden of je zet de Creuset enkele uurtjes in een oven van 150°C.
Reacties