Mousseline van puree

Puree mag geen klontertjes hebben. Puree moet smeuïg zijn en goed gekruid. Deze mousseline is gewoon zo zacht en lekker, dat je er nooit genoeg van kan maken..

Wat hebben we nodig:
  • 1 kg aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 200 ml hete melk
  • 2 eierdooiers, losgeklopt
  • boter naar smaak
  • peper en zout
  • vers geraspte nootmuskaat
Hoe gaan we te werk:
  • Stoom de aardappelen gaar in een stoommandje. Laat ze nog even uitdampen.
  • Duw de aardappelen door een pureeknijper.
  • Giet de hete melk bij de aardappelen en gebruik een houten lepel om alles mooi te mengen.
  • Doe de dooiers bij de aardappelen en werk af met boter.
  • Kruid met peper en zout en de verse nootmuskaat.
TIP:

Lekker met gekaramelliseerde uiringen.
Schep de mousseline in een mooie kom. Met de bolle kant van een lepel maak je versieringen in de mousseline.
Snij de aardappelstukken niet te klein, anders slorpen ze teveel water op.

Reacties