Pasta 10 - 10 - 10

Foto Cathy Van de Moortele
Dit recept is een makkelijk en snel klaar gerechtje. Ideaal voor studenten op kot of voor een snelle hap als je laat thuis bent.

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr rigatoni of penne
  • 10 plakjes chorizo, dun gesneden
  • 10 blaadjes basilicum
  • 10 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 teentje look, gepeld en geplet
  • peper en zout
  • 1 bol buffelmozzarella, in stukjes getrokken
  • 3 blaadjes basilicum, in reepjes gescheurd
Hoe gaan we te werk:
  • Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water.
  • Giet af en laat de pasta uitlekken in een vergiet.
  • Verhit een grote antikleefpan.
  • Bak de chorizo krokant met de blaadjes basilicum.
  • Voeg de tomaatjes en de look toe.
  • Kruid met peper en zout en schud de pan goed op om alle smaken te vermengen.
  • Roer de gare pasta hierdoor, samen met de mozzarella en warm nog even door.
  • Verdeel de pasta over 2 kommen en werk af met reepjes basilicum.
TIP:

Dit gerecht kan je ook koud eten. Eén portie 's avonds en de tweede portie als koude lunch de dag nadien.

Reacties