Broodje kip my way

Lunchen hoeft absoluut niet saai te zijn. Niets mis met een broodje smos of een boterham met confituur, maar waarom niet eens iets een beetje avontuurlijkers?

Wat hebben we nodig:
  • 200 gr gekookte kipfilet
  • verse oregano, fijngesnipperd
  • 25 gr geraspte Emmenthaler
  • 30 gr geraspte Cheddar
  • 2 eetlepels Dressing Devos Lemmens
  • 60 gr zure room
  • 2 ciabatta broodjes, doorgesneden
Hoe gaan we te werk:
  • Trek de kipfilet uit elkaar. Ik gebruik hiervoor de Kenwood met de draadklopper. De klus is zo geklaard.
  • Meng de kip met de oregano, kaas, mayo en zure room.
  • Beleg de onderkant van de broodjes met deze kipsalade en leg de bovenkanten erop.
  • Maak de broodjes warm in de grill. of bak ze in de pan tot de kaas mooi gesmolten is.
TIP:

Beleg met rucola voor extra pit en smaak.
Maak dit broodje als je daags voordien kip aan het spit gegeten hebt en nog overschot hebt. Of kook gewoon een paar extra kipfilets mee als je vol-au-vent maakt.

Reacties