Archiducsaus
Een lekkere begeleider voor bijvoorbeeld gebraden kalkoenfilet, varkenshaasje of een malse filet pur.
Wat hebben we nodig:
Lekker met kroketjes of verse linguine.
Wat hebben we nodig:
- vetstof
- 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
- 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
- 1 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
- 250 gr champignons, in dunne plakjes gesneden
- een scheut Cognac
- 200 ml kalfsfond
- 250 ml room
- peper en zout
- Verhit een kookpot en laat de vetstof smelten.
- Stoof de sjalotjes aan met de wortel- en selderblokjes.
- Laat ze zachtjes garen zonder dat ze bruin worden.
- Voeg de champignonschijfjes toe en laat ze even meebakken.
- Bak het vlees bruin in een braadpan en laat het verder garen in de oven.
- Giet het meeste vet af en blus met de Cognac.
- Voeg de fond toe, schraap de braadrestjes los en laat de saus inkoken.
- Doe de groentjes bij de saus, overgiet met de room.
- Kruid af met peper en zout.
- Laat het vlees 10 min rusten voor je het aansnijdt. Napeer met de saus.
Lekker met kroketjes of verse linguine.
Reacties