Archiducsaus

Een lekkere begeleider voor bijvoorbeeld gebraden kalkoenfilet, varkenshaasje of een malse filet pur.

Wat hebben we nodig:
  • vetstof
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 wortels, geschraapt en in fijne brunoise gesneden
  • 1 stengel selder, in fijne brunoise gesneden
  • 250 gr champignons, in dunne plakjes gesneden
  • een scheut Cognac
  • 200 ml kalfsfond
  • 250 ml room
  • peper en zout
Hoe gaan we te werk:
  • Verhit een kookpot en laat de vetstof smelten.
  • Stoof de sjalotjes aan met de wortel- en selderblokjes.
  • Laat ze zachtjes garen zonder dat ze bruin worden.
  • Voeg de champignonschijfjes toe en laat ze even meebakken.
  • Bak het vlees bruin in een braadpan en laat het verder garen in de oven. 
  • Giet het meeste vet af en blus met de Cognac.
  • Voeg de fond toe, schraap de braadrestjes los en laat de saus inkoken.
  • Doe de groentjes bij de saus, overgiet met de room.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Laat het vlees 10 min rusten voor je het aansnijdt. Napeer met de saus.
TIP:

Lekker met kroketjes of verse linguine.

Reacties