Texas broodjes
Deze Texas Roadhouse Rolls zijn lekker voor bij het avondmaal en zijn een toppertje!
Wat hebben we nodig:
Deze broodjes smaken heerlijk zoet.
Wat hebben we nodig:
- 2 koffielepels korrelgist en 1 koffielepel kristalsuiker
- 60 ml warm water
- 200 ml melk
- 1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
- 50 gr kristalsuiker
- 600 - 650 gr bloem voor luxebrood
- 1 ei
- snuifje zout
- Los de gist en de kristalsuiker op in het warme water.
- Verwarm de melk gedurende 30 sec in de microgolf. Voeg de boter toe en laat de boter smelten in de melk. De melk moet lauw zijn, zeker niet warmer.
- Voeg het gistpapje toe aan de melk in een grote mengkom.
- Voeg de suiker en de helft van de bloem toe en mix het beslag. Laat het 10 min rusten.
- Voeg het ei en het zout toe. Klop nog eens goed door elkaar.
- Voeg de rest van de bloem toe tot je een zacht deeg bekomt.
- Gebruik nu de kneedhaken om het deeg satijnzacht te kneden.
- Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Klop je vuist in het deeg en laat het nog 10 min rusten.
- Rol het deeg uit tot een grote rechthoek. Snij het deeg in de helft en dan elke helft in 6 gelijke stukken.
- Leg de broodjes op een ingevet bakblik en laat ze nogmaals rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
- Bak de broodjes gedurende 15 min op 180°C.
Deze broodjes smaken heerlijk zoet.
Reacties