Texas broodjes

Deze Texas Roadhouse Rolls zijn lekker voor bij het avondmaal en zijn een toppertje!

Wat hebben we nodig:
  • 2 koffielepels korrelgist en 1 koffielepel kristalsuiker
  • 60 ml warm water
  • 200 ml melk
  • 1 eetlepel boter, op kamertemperatuur
  • 50 gr kristalsuiker
  • 600 - 650 gr bloem voor luxebrood
  • 1 ei
  • snuifje zout
Hoe gaan we te werk:
  • Los de gist en de kristalsuiker op in het warme water.
  • Verwarm de melk gedurende 30 sec in de microgolf. Voeg de boter toe en laat de boter smelten in de melk. De melk moet lauw zijn, zeker niet warmer.
  • Voeg het gistpapje toe aan de melk in een grote mengkom. 
  • Voeg de suiker en de helft van de bloem toe en mix het beslag. Laat het 10 min rusten.
  • Voeg het ei en het zout toe. Klop nog eens goed door elkaar. 
  • Voeg de rest van de bloem toe tot je een zacht deeg bekomt.
  • Gebruik nu de kneedhaken om het deeg satijnzacht te kneden.
  • Laat het deeg afgedekt rijzen tot het in volume verdubbeld is. 
  • Klop je vuist in het deeg en laat het nog 10 min rusten.
  • Rol het deeg uit tot een grote rechthoek. Snij het deeg in de helft en dan elke helft in 6 gelijke stukken.
  • Leg de broodjes op een ingevet bakblik en laat ze nogmaals rijzen tot ze in volume verdubbeld zijn.
  • Bak de broodjes gedurende 15 min op 180°C.
TIP:

Deze broodjes smaken heerlijk zoet.

Reacties