De gehaktbal
Voor een snelle maaltijd: de standaard gehaktbal. Met een zelfgemaakte aardappelpuree en warme kriekjes, heb je een compleet maal.
Het recept komt uit het kookboek Balls & Glory, dat ik cadeau kreeg tijdens een etentje in Gent.
Wat hebben we nodig:
Maak kleinere gehaktballetjes en serveer ze met dipsaus bij het aperitief.
Ik leg de gehaktballen in een metalen muffinpan om ze te bakken.
Het recept komt uit het kookboek Balls & Glory, dat ik cadeau kreeg tijdens een etentje in Gent.
Wat hebben we nodig:
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 750 gr supervers gemengd gehakt (kalfs/varkens)
- 1 ei
- peper en zout
- paneermeel of panko
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de gesnipperde ui met het gehakt en het ei.
- Kruid met peper en zout.
- Verdeel het vlees in porties van zo'n 180 gr.
- Rol de gehaktballen door het paneermeel.
- Leg de gehaktballen op een bakplaat en bak ze gaar in 45 min.
Maak kleinere gehaktballetjes en serveer ze met dipsaus bij het aperitief.
Ik leg de gehaktballen in een metalen muffinpan om ze te bakken.
Reacties