De gehaktbal

Voor een snelle maaltijd: de standaard gehaktbal. Met een zelfgemaakte aardappelpuree en warme kriekjes, heb je een compleet maal.
Het recept komt uit het kookboek Balls & Glory, dat ik cadeau kreeg tijdens een etentje in Gent.

Wat hebben we nodig:
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 750 gr supervers gemengd gehakt (kalfs/varkens)
  • 1 ei
  • peper en zout
  • paneermeel of panko
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Meng de gesnipperde ui met het gehakt en het ei.
  • Kruid met peper en zout.
  • Verdeel het vlees in porties van zo'n 180 gr. 
  • Rol de gehaktballen door het paneermeel. 
  • Leg de gehaktballen op een bakplaat en bak ze gaar in 45 min.
TIP:

Maak kleinere gehaktballetjes en serveer ze met dipsaus bij het aperitief.
Ik leg de gehaktballen in een metalen muffinpan om ze te bakken.

Reacties