Chocolate Chip Muffins

Foto Cathy Van de Moortele
Bij het bijten in deze heerlijke, chocolade muffins, moet ik spontaan denken aan mijn Nederlandse vriendin Marloes. Hoe we samen naar de mensen keken op Pioneer Square, in Portland Oregon. Met een Starbucks Latte Macchiato in één hand en een chocolate chip muffin in onze andere hand. Zalig!

Wat hebben we nodig:
  • 225 gr patisseriebloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 5 gr natriumbicarbonaat
  • 20 gr pure cacao
  • 150 gr kristalsuiker
  • 135 gr + 45 gr chocolate chips
  • 200 ml melk
  • 115 ml olie
  • 1 ei
  • 1 koffielepel vanille extract
Hoe gaan we te werk:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bekleed 12 metalen muffin vormen met papieren muffinvormpjes.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, natriumbicarbonaat en de cacao. Voeg de suiker en 135 gr chocolate chips toe.
  • Meng de melk met de olie, het ei en de vanille in een shaker.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer voorzichtig om. Zeker niet mixen, of de muffins zullen taai zijn.
  • Weeg het beslag af en reken uit hoeveel beslag je per muffin nodig hebt.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes.
  • Strooi de resterende chocolate chips over de 12 muffins.
  • Bak 20 min in de hete oven.
  • Haal de muffins uit de metalen vormen en laat ze afkoelen op een taartrooster.
TIP:

Ik zet nog een potje met water in de oven om de muffins lekker mals te houden.
Je kan de melk vervangen door 200 ml Soya Macchiato, voor extra smaak.

Reacties

Ellen zei…
Deze uitgeprobeerd en met succes! Volgende keer laat ik er de soya uit want vriendlief heeft hierop allergisch gereageerd.
Oei Ellen! Ik had eigenlijk nog nooit eerder gehoord van een allergie voor Soya producten. Gelukkig wist je meteen waar de allergie vandaan kwam.