Spaanse rijst

Foto Cathy Van de Moortele
Wie al in Spanje geweest is, heeft vast en zeker mogen proeven van deze Spaanse rijst. Je hebt misschien al alle ingrediënten in huis? Makkelijk om te maken en een superlekker kleurenpallet bij vlees of vis.

Wat hebben we nodig:
  • 200 ml water
  • 1/2 groene paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
  • 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
  • 1 ui, in fijne brunoise gesneden
  • snuifje zout
  • 1 blik gepelde tomaten, blokjes
  • 150 gr langkorrelrijst
  • snuifje chilipoeder
  • peper
  • snuifje paprikapoeder
  • verse koriander, fijngesnipperd
Hoe gaan we te werk:
  • Doe het water in een grote kookpot.
  • Voeg de paprika, selder, ui en het zout toe.
  • Breng de groentjes aan de kook en laat ze 5 min garen op medium warmte onder een deksel.
  • Voeg de tomaten, rijst, chili, peper en paprika toe.
  • Breng de rijst aan de kook en verminder dan het vuur opnieuw.
  • Laat de rijst 20 min garen onder deksel.
  • Het vocht moet nu volledig verdampt zijn.
  • Schep de rijst in een mooi kommetje.
  • Strooi de koriander over de rijst en dien op.
TIP:

Wil je wat meer pit? Voeg dan nog wat tabasco of chilivlokken toe. 

Reacties