Spaanse rijst
Foto Cathy Van de Moortele |
Wat hebben we nodig:
- 200 ml water
- 1/2 groene paprika, ontpit en in fijne brunoise gesneden
- 2 stelen selder, in fijne brunoise gesneden
- 1 ui, in fijne brunoise gesneden
- snuifje zout
- 1 blik gepelde tomaten, blokjes
- 150 gr langkorrelrijst
- snuifje chilipoeder
- peper
- snuifje paprikapoeder
- verse koriander, fijngesnipperd
- Doe het water in een grote kookpot.
- Voeg de paprika, selder, ui en het zout toe.
- Breng de groentjes aan de kook en laat ze 5 min garen op medium warmte onder een deksel.
- Voeg de tomaten, rijst, chili, peper en paprika toe.
- Breng de rijst aan de kook en verminder dan het vuur opnieuw.
- Laat de rijst 20 min garen onder deksel.
- Het vocht moet nu volledig verdampt zijn.
- Schep de rijst in een mooi kommetje.
- Strooi de koriander over de rijst en dien op.
Wil je wat meer pit? Voeg dan nog wat tabasco of chilivlokken toe.
Reacties