Pa Amb Tomaquet
In Amsterdam keken we uit naar een kleine Tapas bar met de welluidende naam Catala. We kregen deze tip mee als zijnde de beste Tapas bar van Amsterdam. Na het eten van de verschillende hapjes, konden we deze keuze alleen maar beamen. Onze favoriet was Pa Amb Tomaquet. Supereenvoudig maar zooooooo yummie! In het oorspronkelijk recept zit geen look, maar serieus: hier hoort gewoon look bij!
Wat hebben we nodig:
Je kan de broodjes verder afwerken met plakjes prosciutto, mozzarella, tonijn,... maar dan wijk je wel al af van het standaardrecept. Serveer met een glaasje wijn en een goed humeur.
Wat hebben we nodig:
- 2 dikke sneden oud ciabattabrood of heel lekker brood oud boerenbrood
- 1 teentje look, gepeld en gehalveerd
- olijfolie
- 1 rijpe tomaat, gehalveerd
- zout (en peper)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Gebruik het teentje look om het kruim van het brood in te wrijven.
- Besprenkel de broodjes met olie en leg ze met de gesneden kant naar boven, in de oven gedurende enkele minuten, zodat ze warm worden.
- Toast ook de andere kant kort.
- Haal de broodjes uit de oven.
- Neem een halve tomaat en wrijf die over het broodkruim, terwijl je de sappen uit de tomaat perst op het brood. Doe hetzelfde met het tweede broodje.
- Kruid het broodje met zout (en peper van de molen als je dat lekker vindt).
- Besprenkel de broodjes nogmaals met een beetje olie.
- Snij het brood in stukken en serveer! Klaar!
Je kan de broodjes verder afwerken met plakjes prosciutto, mozzarella, tonijn,... maar dan wijk je wel al af van het standaardrecept. Serveer met een glaasje wijn en een goed humeur.
Reacties