Kruimeldeeg
Wat hebben we nodig:
- 250 gr smout (of boter)
- 180 gr kristalsuiker
- snuifje zout
- merg van 2 vanillestokken
- 1 ei + 2 eierdooiers
- 500 gr patisseriebloem
- Meng de vetstof met de suiker in de Kenwood.
- Voeg het snuifje zout en het vanillemerg toe.
- De eieren mogen er nu ook bij (één voor één). Meng nogmaals goed.
- Geleidelijk aan voeg je de bloem toe tot je een soepel deeg bekomt.
- Vorm een bal van het deeg en plat die af tot een schijf.
- Wikkel de schijf in plastic folie en laat het deeg 1u rusten in de koelkast.
Kruimeldeeg kan je ook gebruiken voor hartige taarten. Neem dan 250 gr smout, snuifje zout, 2 eieren en 500 gr patisseriebloem. Kneed niet langer dan nodig, of je deeg wordt taai ipv kruimelig.
Reacties