Kruimeldeeg

In de supermarkt vind je zowel bladerdeeg als zanddeeg als kruimeldeeg. Kruimeldeeg kan je makkelijk zelf maken. Een knapperig deeg bij zoet gebak is gewoon om de vingers bij af te likken.

Wat hebben we nodig:
  • 250 gr smout (of boter)
  • 180 gr kristalsuiker
  • snuifje zout
  • merg van 2 vanillestokken
  • 1 ei + 2 eierdooiers
  • 500 gr patisseriebloem
Hoe gaan we te werk:
  • Meng de vetstof met de suiker in de Kenwood.
  • Voeg het snuifje zout en het vanillemerg toe.
  • De eieren mogen er nu ook bij (één voor één). Meng nogmaals goed.
  • Geleidelijk aan voeg je de bloem toe tot je een soepel deeg bekomt.
  • Vorm een bal van het deeg en plat die af tot een schijf. 
  • Wikkel de schijf in plastic folie en laat het deeg 1u rusten in de koelkast.
TIP:

Kruimeldeeg kan je ook gebruiken voor hartige taarten. Neem dan 250 gr smout, snuifje zout, 2 eieren en 500 gr patisseriebloem. Kneed niet langer dan nodig, of je deeg wordt taai ipv kruimelig.

Reacties